Μετά από διαβουλεύσεις με τις διαχειρίστριες εταιρείες στο Λιμάνι Λεμεσού, χαιρετίζω την πρόθεση της εταιρείας P&O Maritime Cyprus να εφαρμόσει, από την 1η Φεβρουαρίου 2022, στα πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται του Λιμανιού για φορτοεκφόρτωση ποσοστό αύξησης της τάξεως του 6,62%, αντί 16,6%.
Την ίδια ώρα, ενημερώθηκα για την απόφαση της εταιρείας Eurogate Container Terminal Limassol Ltd να καθυστερήσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου την αύξηση των χρεώσεών της, ώστε δώσει χρόνο στην Κυβέρνηση να επεξεργαστεί τρόπους απάμβλυνσης του ζητήματος.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με τη Γενική Εισαγγελία ώστε να καταρτίσει μια ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση προς επίλυση του ζητήματος.